Abdessamad (24) is blij met zijn nieuwe woning: “Ik mocht als tweede kiezen! Vanaf de bovenste verdieping kan ik straks lekker ver kijken. Het is ideaal, vlakbij de A2 en op 25 minuten van mijn werk.” De 44 huurappartementen van woningcorporatie GroenWest vormen een broodnodige aanvulling op het sociale huuraanbod in de gemeente Utrecht.
Nieuw werkterrein GroenWest.
Voor GroenWest is dit project een eerste stap in de wijk Terwijde in Leidsche Rijn. Ook voor de toekomst ziet Karin Verdooren mogelijkheden: “Wij zijn actief op zoek naar nieuwe projecten in dit gebied. Onze goede financiële positie maakt het mogelijk om ook in de toekomst te blijven bouwen.” Kees Geldof prees de goede samenwerking “Utrecht: dat doen we samen, zeggen wij vaak en dat blijkt ook uit de samenwerking tussen GroenWest, BAM Woningbouw en gemeente.” Deze samenwerking heeft de basis gelegd voor  een snel bouwproces: in december vorig jaar werden de contracten getekend en dit najaar zal BAM Woningbouw de appartementen al kunnen opleveren.
De Melodie
De 44 huurappartementen zijn verdeeld over twee kleinschalige woongebouwen. Samen met 42 eengezinswoningen (allemaal verkocht) vormen zij De Melodie.  De nieuwe bewoners wonen straks heel centraal, vlak naast het station, de snelweg en tegenover het ziekenhuis in Leidsche Rijn. De woningen waren daarom ook heel snel verhuurd. Project De Melodie ligt in een deel van Terwijde waar de komende jaren nog 500 woningen zullen worden opgeleverd.
Natuur aan huis
Naast deze nieuwe bewoners zal dit deel van Terwijde in de toekomst ook andere woonvormen kennen: op de twee gebouwen zijn in totaal 12 zwaluwkasten aangebracht. De bewoners van De Melodie kunnen straks vanaf hun ruime balkon dus ook van zwaluwen gaan genieten.Naar het overzicht