Nieuws

Hier vindt u actueel nieuws van Weidelanden

Verslag klankbordgroep 23 april 2019
Op dinsdagavond 23 april zijn we met de klankbordgroep van Huurdersvereniging Weidelanden voor de eerste keer in 2019 bij elkaar gekomen. Er was een mooie groep van ruim 25 huurders, betrokken medewerkers van GroenWest en het bestuur van Huurdersvereniging Weidelanden.

Weidelanden laat huurders meepraten.
GroenWest werkt aan de toekomst
Huurdersvereniging Weidelanden is een vereniging die opkomt voor de belangen van de huurders van woningcorporatie GroenWest.  De woningcorporatie in het Utrechtse Groene Hart is .....

GroenWest en Bebouw bouwen 58 huurwoningen.
Leeuwesteyn ‘Duurzame, hoogwaardige woningen zijn prachtige aanvulling op woningaanbod in Utrecht’. Impressiefoto in de gallerij.

De eerste woning zonder trap.
Gemeente Woerden en GroenWest starten doorstroomexperiment

Wijkgerichte aanpak zonnepanelen GW succesvol.
Een jaar geleden is woningcorporatie GroenWest een omvangrijk zonnepanelenprogramma gestart. Projectpartner ‘het Solarteam’ is de wijken ingegaan om .....

Woonzorggebouw Pratumplaats.
Nieuw woonzorggebouw aan de Pratumplaats in Utrecht ‘Ruimte voor (jong) volwassenen met een ondersteuningsvraag’

Huurdersheffingen de wereld uit, te beginnen met de ATAD!
Sinds 2013 heeft Den Haag de woningcorporaties twee heffingen opgelegd en afgelopen jaar is daar nog een derde heffing bijgekomen. Wat de overheid hiermee wil .....

stophuurdersheffingen.petities.nl/
Huurdersheffingen de wereld uit, te beginnen met de ATAD.
Sinds 2013 heeft Den Haag de woningcorporaties twee heffingen opgelegd en daar .....

100.000 Huurwoningen energieneutraal en lagere woonlasten.
GroenWest heeft deelgenomen aan de gezamenlijke actie van Urgenda en woningcorporaties. We bieden aan om in plaats van verhuurderheffing te betalen dit geld te investeren in extra duurzaamheidsmaatregelen in de komende twee jaar.

Verslag 3ebijeenkomst klankbordgroep 21 november 2018
Op woensdagavond 21 november zijn we met de klankbordgroep van Huurdersvereniging Weidelanden voor de derde keer bij elkaar gekomen. Er was een mooie opkomst, bestaande uit leden van de klankbordgroep en leden van de bewonerscommissies.

GroenWest bindt de strijd aan tegen woonfraude
GroenWest bindt de strijd aan tegen woonfraude. Die neemt toe omdat, zo zegt de corporatie, de druk op de woningmarkt nogal hoog is. Huurwoningen worden vaker onderverhuurd.


Laatste nieuws

Nieuwe prestatieafspraken in Woerden ondertekend

Voor zelfstandig, gelijkvloers wonen: “precies waarop ik had gehoopt” Na negen maanden bouw betrekken de eerste bewoners het appartementencomplex De Hazelaar aan de Iepenlaan, met als adres Iepenhof, in Woerden. Karin Verdooren, directeur-bestuurder van GroenWest, overhandigde op woensdag 11 november de eerste sleutel aan Gerda Koren-Tegelenbosch, die erg naar haar nieuwe woonruimte uitkijkt: “Ik heb [...]

Lees verder

GroenWest realiseert broodnodige uitbreiding sociale voorraad

44 Energiezuinige sociale huurwoningen in Leidsche Rijn Over ruim een jaar voegt woningcorporatie GroenWest 44 sociale huurappartementen toe aan de krappe sociale woningvoorraad van de gemeente Utrecht. De energiezuinige appartementen komen in de wijk Terwijde, Leidsche Rijn, Utrecht. De twee woongebouwen met appartementen maken deel uit van een plan met de naam De Melodie. BAM [...]

Lees verder

Opening Iepenhof en Meidoornhofjes

Nieuw leven in het Bomenkwartier “ik vind echt alles super aan dit huis” Na de oplevering van de woningen in november vorig jaar, was 25 januari het moment voor de feestelijke opening. Bewoonster Yvonne Standaar liet, samen met Margot Stolk, wethouder Volkshuisvesting en Karin Verdooren, directeur-bestuurder van woningcorporatie GroenWest, een ballonnengordijn omhoog gaan voor het [...]

Lees verder

Nieuwe Samenwerkings- overeenkomst getekend

Een Samenwerkingsovereenkomst wordt opgesteld met de bedoeling goede mogelijkheden te bieden aan HV Weidelanden om de belangen van de huurders van GroenWest zo goed mogelijk te behartigen. Een dergelijke overeenkomst wordt aangepast zodra er wijzigingen noodzakelijk zijn. Door de wijzigingen in de wetgeving, waarbij Huurdersorganisaties meer invloed kunnen uitoefenen, was opnieuw een aanpassing nodig. Donderdag [...]

Lees verder