GroenWest realiseert broodnodige uitbreiding sociale voorraad

44 Energiezuinige sociale huurwoningen in Leidsche Rijn

Over ruim een jaar voegt woningcorporatie GroenWest 44 sociale huurappartementen toe aan de krappe sociale woningvoorraad van de gemeente Utrecht. De energiezuinige appartementen komen in de wijk Terwijde, Leidsche Rijn, Utrecht. De twee woongebouwen met appartementen maken deel uit van een plan met de naam De Melodie. BAM Woningbouw Utrecht gaat de bouw binnen 12 maanden uitvoeren. De handtekening onder de bouwovereenkomst is 9 december gezet. De oplevering wordt verwacht uiterlijk eerste kwartaal 2017.

Energiezuinig

De woningen hebben een goede energieprestatie. Dit past goed in het streven van GroenWest om energiezuinige woningen te realiseren voor haar huurders. Karin Verdooren, directeur-bestuurder GroenWest: “Ons streven is om onze huurders betaalbaar te huisvesten. Lagere energielasten zijn nu, maar zeker in de toekomst van grote invloed op de betaalbaarheid van woningen. Daarom is het voor ons belangrijk te investeren in duurzame woningen.”

Sociale huur in De Melodie

De keuze voor het toevoegen van sociale huur aan dit plan is bewust, want binnen de gemeente Utrecht is grote behoefte aan sociale huurwoningen. De Melodie bestaat uit twee woongebouwen met daarin 44 huurappartementen en zes blokken met in totaal 42 koopwoningen. Het plan wordt gebouwd aan de weerszijden van de basisschool ‘de Jazzsingel’ en het kleine buurtpark. Aan de zuidzijde grenst De Melodie aan de zogenaamde “scenic walk”, een acht meter brede, autovrije, fiets- en wandelroute. De term is afgeleid van ‘scenic drive’: een naam die de inwoners van San Francisco gebruiken voor een speciale route door hun stad. De appartementengebouwen bestaan uit vier woonlagen en vallen op door een karakteristieke architectuur met uitspringende balkons op de verdiepingen.

Verhuur vanaf begin januari 2016

De bouw van de appartementen start begin 2016. De nieuwe huurders kunnen eind 2016/begin 2017 al hun woning betrekken. Dit betekent dat GroenWest de verhuur begin januari start. Geïnteresseerden moeten ingeschreven staan bij WoningNet, reageren verloopt via www.woningnetregioutrecht.nl. Meer informatie over de sociale huurappartementen in De Melodie is te vinden op de website van GroenWest.

Foto: Ulco Wesselink.

Martijn van der Knaap (BAM Woningbouw Utrecht) en Karin Verdooren (GroenWest) bij het ondertekenen van de bouwovereenkomstNaar het overzicht